Не показывает изображения? - используй VPN!




[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Hunter  
Форум » Выживание » Снаряжение » 34 способа использования duct tape
34 способа использования duct tape
HorstДата: Среда, 04.09.2013, 15:21 | Сообщение # 1
Кандидат
Группа: Практик
Сообщений: 41
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
http://translate.google.com/transla....ival%2F

перевод смешной, но сама эта серебристая лента всегда у меня в EDC (т.е. с собой)
 
Andromeda_BlackДата: Среда, 04.09.2013, 20:31 | Сообщение # 2
Новичек
Группа: Проверенный
Сообщений: 3
Награды: 0
Репутация: 2
Статус: Offline
У перекладі моєї скромної персони, якщо дозволите.

34 способи використання клейкої стрічки.
Я завжди заявляв – і не зовсім жартома – що з клеєм Елмера (гумовий клей) та клейкою стрічкою можна побудувати будинок. Обидва предмети доступні, відносно недорогі та легко транспортуються. Та відкладемо клей на інший раз. Сьогодні я вирішив, що буде весело розглянути деякі способи практичного застосування клейкої стрічки по дому, в кемпінгові та, звичайно ж, для виживання.

Для початку трохи історії.
Ця чарівна штука була створена під час Другої світової, коли військам США була необхідна гнучка, водо- та зносостійка стрічка для ремонту в польових умовах. Для таких цілей міцна стрічка була створена компанією «Пермацелл» - підрозділом компанії «Джонсон енд Джонсон» (спеціалізувались на виготовленні косметичних та санітарно-гігієнічних товарів). Як кажуть, солдати кликали її “качиною стрічкою” (duck – качка, tape – стрічка) за водонепроникність, як спинка цієї пташки.
Але досить нудних подробиць. Як же можна використати цю дивовижну стрічку?

34 способів використання клейкої стрічки при надзвичайних ситуаціях та у виживанні.
Відремонтувати намет: На місці кемпінгу відкриваєте ви свій намет і – от халепа – невеличкий розрив. Жодних проблем, поки з вами клейка стрічка. Заліпіть діру заплаткою ,для подвійного захисту з іншого боку також. Погода та комахи залишатимуться там, де їм і належить бути.
Зробити мотузок: Скрутіть один або декілька відрізів стрішки в шнур чи мотузок. Авжеж, паракорд придасться значно краще, і він же у вас є, чи не так?)
Зробити мотузок для розвішування білизни: Скрутивши довгий відріз стрічки отримаєте чудову мотузку для білизни.
Щоб пір’я не вилазило зі спального мішка: Якщо у вашому спальному мішку діра, можете її заклеїти стрічкою і більше ніякого пір’я, що лізе куди не треба.
Повторне запечатування упаковки з їжею: Застосовуйте стрічку, щоб знову запечатати відкриту упаковку. Підгорнувши верх упаковки надійно запечатайте його шматком стрічки. З консервами таке теж пройде – зробіть зі стрічки накривку.
Щоб закритися в наметі. Пошкоджена застібка-блискавка робить вас беззахисним перед вітром. Заліпіть вхід, щоб не пускати всередину комах та всяку живність.
Накласти шину на зламану стійку намету або вудку: Примотайте паличку до зламаного місця стійки або вудки і можна продовжувати ваші пригоди.
Щоб ловити надокучливих мух: Відмотайте декілька шматків стрічки довжиною сантиметрів 30 та повісьте на гілку, під дах намету чи хатинки. Стрічка буде замість спеціального липкого паперу для мух, а з від’їздом згорнете та викинене. І не потрібно використовувати паскудні хімікати.
Для ремонту пляшки для води: Лопнула пляшка чи пробили «медузу» своєї гідросистеми? Шматочок клейкої стрічки поспішає на допомогу. Переконайтесь, що місце заклеювання сухе, бо стрічка не липне до мокрої поверхні. Також можете обмотувати пластикову пляшку, щоб завадити їй лопнути та протекти.
Зробити списа: Прикріпіть ножа до палиці й матимете надійного списа, щоб відігнати тварину або зробити з неї обід.
Створити укриття: Взявши декілька пакетів для сміття та клейку стрічку матимете у виживанні дах над головою, або чохол на спальний мішок, вітролом, загалом – цілий набір можливостей.
Обмотати щиколотку при розтягненні: Якщо спіткнетесь та отримаєте розтягнення щиколотки, обмотайте її стрічкою для кращої стійкості.
Зробити пов’язку типу метелик: Відріжте два невеликі шматочки стрічки та один довший впоперек через середини (липки бік до липкого) і ви отримаєте саморобну пов’язку «метелик».
Зробити перев’язь: Складіть повздовж відріз стрічки, тобто щоб вона була вдвічі вужчою та не була липкою і використовуйте отриману смужку як перев’язь для зламаної руки.
Для закріплення пов’язки: Наклавши на рану стерильну пов’язку закріпіть її липкою стрічкою.
Допомога при пухирях: Поверх вкритого пухирями місця покладіть шматочок марлі та заклейте. Переконайтесь, що стрічка повність накриває марлю та не торкається пухиря.
Накласти шину: Зламану щиколотку чи ногу можна стабілізувати шинами, підкладкою та клейкою стрічкою. Обмотайте розгалуження палиці тканиною та стрічкою й отримаєте до лубка ще й милицю.
Зробити перев’язку: Накрийте рану складеною серветкою або паперовим рушником та накрийте клейкою стрічкою.
Залатати дах: Якщо загубився шматок дранки з дерев’яного даху, можна зробити тимчасову заміну повздовж обмотавши стрічкою шматок фанери шириною в 6 мм. Вклиньте саморобну дранку в прогалину, вона закриє пролом та не пропускатиме воду, доки ви не відремонтуєте дах.
Закрити діру в боковій стороні: Штормова погод пошкодила вінілову тканину вашого намету? Чи може відламана гілка кинута вітром, градина, чи може навіть бейсбольний м’ячик роздер бокову сторону. Залатайте розриви клейкою стрічкою. Підберіть її по кольору і наклейте, коли поверхня буде сухою. Заплата повинна протриматись якнайменше сезон чи два.
Заліпити розтріскане вікно: Перш ніж прибрати скло з розбитого вікна хрест-навхрест заклейте розбиту шибку. Це завадить уламкам випасти та порізати вас.
Відремонтувати сітку від комах: Жучки знайшли розрив у вашій віконній чи дверній сітці? Не дайте їм проникнути поки ви візьметесь до ремонту заклеївши діру стрічкою
Відремонтувати відро для сміття: Пластмасові відра, після того як їх здуває ураганним вітром чи заморожує буран, часто лопаються та тріскаються по бокам. Відремонтуйте їх за допомогою стрічки, тільки будьте певні наклеїти її з двох сторін – зсередини та зовні.
Зробити ремінь: Пропустивши шматок стрічки через петлі та спереду склейте кінці між собою. Навіть якщо один кінець заходитиме на інший на 10-15 см ви все одно зможете його відгорнути, коли відчуєте поклик природи.
Відремонтувати окуляри: Якщо перебуваючи на природі поламали окуляри, замотайте їх стрічкою. Може й матимете вигляд «ботаніка» та, принаймні, зможете бачити.
Відремонтувати дощовик: Щоб сухе залишалося сухим і не проникала вода відремонтуйте дощовик парою смужок стрічки.
Відремонтувати свій одяг: Заладнайте проріхи та розриви в одязі підклавши смужку стрічки зсередини, липкою стороною назовні, та обережно притисніть обидві сторони розриву. Таке латка буде ледь помітною.
Додатковий ізоляційний шар для взуття: Зробіть своє зимнє взуття ще теплішим проклеївши устілки стрічкою, щоб блискуча сторона дивилась вгору. Таким чином вона відбиватиме тепло ваших ніг назад у взуття.
Підрубити штани: Нема часу, щоб підрубити нові джинси? Залагодьте це смужкою клейкої стрічки, облямівка має витримати кілька разів прання.
Зробити наручники: Зробіть наручники для поганця зв’язавши його руки навколо дерева, щоб він не становив ніякої загрози для себе чи інших.
Відмітити шлях: Використайте стрічку, щоб залишити відмітини чи подати сигнал про допомогу, зокрема якщо вона яскравого кольору чи відбиває світло.
Для аварійного ремонту транспортного засобу, на якому будете втікати: Шматком стрічки залагодьте шланги, що протікають, розбиті задні габаритні вогні, шибки, які вивалюються чи навіть отвори від куль.
Розвісити освітлювальні чи огороджувальні вогні: Розвішайте ліхтарі навколо місця вашої стоянки на мотузкові зробленому з клейкої стрічки.
Замаскуватись: Використовуючи пакети для сміття та листя, зробіть з них маскувальний костюм за допомогою стрічки, так щоб ви могли ховатись у всіх перед носом.
І на останок

За останні 70 чи більше років клейка стрічка вважалась просто чудотворною. Ті, хто робить все своїми руками вона стала необхідністю й використовувалася для таких речей, про які її розробники навіть не уявляли.
І хто скаже, що вона не протримається ще років сімдесят?


Сообщение отредактировал Andromeda_Black - Среда, 04.09.2013, 20:32
 
HorstДата: Четверг, 05.09.2013, 12:11 | Сообщение # 3
Кандидат
Группа: Практик
Сообщений: 41
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
спасибо за пост-редакцию, у меня не хватило терпения вычитывать перевод ... еще раз спасибо
 
PriestДата: Четверг, 05.09.2013, 20:10 | Сообщение # 4
Бог форума
Группа: Администратор
Сообщений: 1160
Награды: 5
Репутация: 18
Статус: Offline
За перевод + в карму )

"Все - яд, все лекарство; то и другое определяет доза" Парацельс
 
Форум » Выживание » Снаряжение » 34 способа использования duct tape
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
   пользователи за сегодня: