Не показывает изображения? - используй VPN!




[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Модератор форума: Hunter  
Форум » Группы выживальщиков в Киеве » Фото-отчеты и отчеты survival мероприятий в Киеве » Фотозвіт ДГО "Лиса Гора" 20-21.07.2013 (Вихід з елементами сталкерства. Розвідка закинутого об'єкту.)
Фотозвіт ДГО "Лиса Гора" 20-21.07.2013
AskeДата: Среда, 24.07.2013, 22:36 | Сообщение # 1
Кандидат
Группа: Практик
Сообщений: 30
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Доброї пори доби усім виживальщикам!
Це перший вихід, проведений мною, тож прошу пробачення в учасників, коли що було не так. Якщо чесно - то я імпровізував, хоча в принципі, усе пройшло так, як я до того колись продумав.
Кому цікаво знати про Лису Гору (у простонародді - "Лиску"), то інтернет вам в руки... :) :

http://uk.wikipedia.org/wiki....0%B2%29

http://www.interesniy.kiev.ua/priroda....y-kieva

http://kiev-book.narod.ru/lysa-gora.html

http://mapia.ua/ua/kyiv/pamyatki/lisa-gora--35856

...і т. д. і т. п.

Якщо ж своїми словами, то ось короткий екскурс в історію: Лиса Гора знаходиться в південній частині Києва (колись на околицях, зараз - в межах міста) на південь від Видубичів. В різні епохи вона була культовим місцем для рідновірів (починаючи ще з кам'яного віку), християн (кажуть, там був печерний монастир, потым монастирський сад), прихильників темних культів... З 2-ї пол. ХІХ ст. гору забрали собі окупаційні війська Рос. Імперії з ціллю створити форт для захисту південних та східних підступів міста, залізниці та, при необхідності, обстрілу міста. Лисогірський форт http://www.explorer.kiev.ua/lysaya-gora/ (1874р, інженер Тотлебен) являє собою найбільшу оборонну споруду Європи з земляними валами. Після побудови форт зробили "фортецею-складом ІІІ розряду", та зберігали в його підземеллях цілий арсенал вибухівки, в т. ч. піроксиліну. З 1906 р на території форту також страчували ворогів режиму (на центральному плаці була шибениця), в т. ч. Мордехая Богрова (вбивцю А. Столипіна).
В 1918 р арсенал форту підірвали (саботаж); вибух був страшної сили і після цього Лисогірський форт де факто перестав існувати як стратегічний об'єкт...
За Союзу Лиса Гора була закритою зоною, і що там насправді творилось, можна тільки уявляти. Була там військова частина, радіоцентр-"глушилка" (до цих пір є, в робочому стані), пожежна частина (вже розвалили, камінця на камінці не залишивши), та ще хтозна що... З 1982р. Лисій Горі надали статус паркової зони; з тих пір там почали вештатися усі, кому не лінь, а закинуті споруди місцеві жителі розтягнули на матеріали.
У всякому випадку, вали форту, тунелі-патерни та дренажні системи збереглися прекрасно (а в недрах гори - ще й хз які підземелля), так само як і радіоцентр (бо він робочий та охороняється:)). Усе це й було головною нашою ціллю.

Похід планувався як ПВД, вихід було заявлено на 9:00 21 числа (неділя). Що цікаво, вихід анонсували люди, які на ньому самі не були присутні :)
В результаті вихід було перенесено для бажаючих на 20 число, на вечір.

ЛЕГЕНДА: передова група вирушає на розвідку нової території та військової бази на ній з ціллю знайти потенційних союзників/ворогів/провіант/боєприпаси/ЗКП/.... Вихід увечері (20.06.2013, 18:00) напередодні прибуття основної групи.
Після розвідки, до сутінок розбиває табір, ночує з постановкою охорони. Зранку (21.07.2013, 9:00) провідник зустрічає підкріплення - основну групу, веде її альтернативним шляхом (не тим, яким добиралась розвідгрупа), після чого вирушає у рейд територією, проводить виявлення та розвідку нових об'єктів та обстановку.
Рейд проводиться по круговому маршруту; група повертається на місце виходу розвідки та повертається у місто.
Під час виходу відпрацьовуються різноманітні навики з побудови укриття, топографії, орієнтування, роботи з біноклем та дальномірними пристроями.
(Далі буде :))....

Прикрепления: 6010632.gif (178.8 Kb)


Сообщение отредактировал Aske - Среда, 24.07.2013, 22:37
 
PriestДата: Четверг, 25.07.2013, 12:01 | Сообщение # 2
Бог форума
Группа: Администратор
Сообщений: 1160
Награды: 5
Репутация: 18
Статус: Offline
Пока Aske пишет продолжение - прокоменчу :)
Молодцы что провели этот выход - я сам давно хотел там побывать + сам выход обещал быть насыщенным (я помню как интересно Aske рассказывал о звездах и ориентировании на прошлом выходе), но семейные обязательства (надо было ребенка свозить на отдых) перелопалити планы (((


"Все - яд, все лекарство; то и другое определяет доза" Парацельс
 
ДобрыйДата: Четверг, 25.07.2013, 12:54 | Сообщение # 3
Ветеран форума
Группа: Практик
Сообщений: 280
Награды: 5
Репутация: 2
Статус: Offline
Спасибо Аске и ребятам за выход. Хотя я и читтернул ночным приездом на автомобиле и утром рано уехал, получил массу удовольствия. А именно:
1. Аске крутой гид. Спасибо за персональную экскурсию по туннелям, валам, капищу и прочему.
2. Аске крутой астроном. Что есть планетосфера и как с ней работать я таки уже допёр. Не зря прихватил бинокль. Никогда не думал, что его мощности хватает в пасмурном небе увидеть столько звёзд. Я даже видел бой джедаев с ситхами.
3. Компания. Змия триста лет не видел подрос, возмужал. Коля выдаёт стабильное качество ночного буйства. Новым знакомым тоже рад.

Потестили костюм "Гилли". Пригодился и уж в который раз оправдал свою покупку тент 2 на 4 с люверсами. Да и вообще хорошо посидели.
 
AskeДата: Пятница, 26.07.2013, 22:03 | Сообщение # 4
Кандидат
Группа: Практик
Сообщений: 30
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
...отже далі :)
РЕАЛЬНІСТЬ: Через мене половина групи запізнилася на вихід на цілу годину (насправді ми займалися громадською діяльністю, хто в темі - той в курсі ;) ), і до заходу Сонця у нас залишилось дві години, а після заготівлі провіанту - півтори... За цей час ми мали провести розвідку місцевості та стати табором. В 19:35 ми виконали марш-кидок швидким кроком з Видубичів на гору; о 19:50 ми вже були в районі точки "А" (початкова точка маршруту - роздоріжжя біля озера). Підйом зайняв 15 хвилин (19:05 ми були біля патерни №2), що відповідало установленим мною нормативам.
Вихід на гору відбувався по карті та компасу (хоч я й так знав маршрут). По маршруту вів камрад Koljan, він же й виконував роль розвідника. Між розвідкою та групою проводився радіозв'язок + був візуальний контакт. Група вийшла в точку "Б" (патерна №2, найближчий край Форту до нас) без втрат, хоча непоміченими вийти не вдалося.
Первинною задачею була розвідка ближньої частини Форту (патерна №2 =>патерна №1=>"колодязь п'яти"=>"контрмінна галерея"=>вихід назовні форту), що й було успішно виконано.
Висновок: ближня зона об'єкту не містить небезпеки чи потенційних ресурсів, є придатні для бази місця.
В ті дні на Лисці проводився фестиваль слов'янських бойових мистецтв, тож кількість людей на одиницю площі+суботній вечір зашкалювало :))
Якби ми намагалися маскуватися, то добиралися б довго та нудно, тож було вирішено йти по-цивільному (типу, ми місцеві :) ).
Вибране заздалегідь мною місце для ночівлі виявилося зайнятим (як і, бляха-муха, усі інші відомі мені толкові місця!), тож вирішили шукати альтернативне. Стали на постій на центральному дворі Форту (там плац колись був, земля ППЦ як укатана, знизу глиниста, лопата не бере. Ще, як я знаю, там була шибениця і імперська влада приводила у виконання вироки злочинцям). Місце з фронту відкрите, з тилу та флангів оточене валом. Для евакуації зразу є два тунелі - патерни №5 та №6. Ближню до нас патерну ми завбачливо перекрили (гілляками :D ), та для порядку "провели зачистку" димовою гранатою. Заодно й комарів розігнали :) Дим ППЦ смердючий, тож першими з поляни драпали не "потенційні вороги", а ми :). Щоправда, дим швидко розвіявся (дає щільну білу завісу, стелиться при землі та розсіюється за 5 хвилин.), тож ми повернулися до табору.
 
KoljanДата: Суббота, 27.07.2013, 13:40 | Сообщение # 5
Ветеран форума
Группа: Тролль
Сообщений: 306
Награды: 6
Репутация: 2
Статус: Offline
таки так, дим був ппц запашний і густий)))
особисто мені все сподобалося, дружньо провели вихід!


Я ОБОЖАЮ ВАТНИКОВ, ХОТЯ САМ МЕЛКИЙ БАНДЕРОВЕЦ!!! )))
 
AskeДата: Вторник, 06.08.2013, 21:13 | Сообщение # 6
Кандидат
Группа: Практик
Сообщений: 30
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Хай йому грець, коли вже я той клятий звіт домучу... %) Справ невпроворот було, тож руки не доходили.
Отже: НІЧ.
Переночували без пригод. Попри нашу загальну втомленість походом/облаштуванням табора/деякими вільностями, що я дозволив на честь свята (хто в темі, той в курсі:)) ми розбилися на три зміни, благо на той момент нас було шестеро - камрад Добрий приїхав прямо до нас на сурвайв-мобілі та привіз купу цікавих та корисних ништяків. Я розцінюю, що це цілком вписується в концепцію виходу (типу, в пост-БП реальності до розвідгрупи під покровом темряви приєдналися ударні сили на бронетехніці, прибувши в заданий квадрат - миж кординували Доброго, куди їхати).
-Випробували костюм Гіллі: річ хороша і маскує краще за будь-який камуфляж, основне -не ворушитися.
-Я провів невеликий семінар з орієнтування по зірках уночі (далеко не все розповів, продовжуватиму на наступних виходах).
-Випробували два біноклі: мій польовий 8Х30 та морський (??Х?? - не знаю параметрів) Доброго. Проникаюча здатність чудова - уночі через не надто потужні хмари було видно дрібні зорі (які неозброєним оком і на чистому небі не видно). Уночі, при місячному, чи зоряному освітленні, або при заграві від міського освітлення бінокль можна використовувати як ПНБ (завдяки значно більшому, ніж людська зіниця, об'єктиву та кутовому збільшенню об'єктів). Звісно ж - ПНБ краще, особливо тепловізор.
-Тент 3Х3 - цілком достатнє укритття для чотирьох (а при необхідності, й більшої кількості) людей. Переноситься однією людиною.
-Жодних надприродніх речей (Лиса Гора - місце не просте) з нами не відбулося. Принаймні я не помітив. Хотів-би почути думку своїх камрадів стосовно їхнього стану/відчуттів/снів/самопочуття в ту ніч...
 
AskeДата: Вторник, 06.08.2013, 21:34 | Сообщение # 7
Кандидат
Группа: Практик
Сообщений: 30
Награды: 1
Репутация: 0
Статус: Offline
Деякі фото (щоправда, узяті з інтернету - ми в перший день нічого не фоткали) тих місць, де ми були першого дня:
Прикрепления: 8356253.jpg (303.4 Kb) · 6109853.jpg (36.9 Kb) · 2713887.jpg (22.7 Kb) · 4129342.jpg (22.5 Kb) · 7891470.jpg (21.0 Kb) · 9068351.jpg (47.7 Kb) · 2173852.jpg (21.4 Kb)
 
ЗмійДата: Среда, 07.08.2013, 00:55 | Сообщение # 8
Легенда форума
Группа: Практик
Сообщений: 1245
Награды: 3
Репутация: 10
Статус: Offline
Aske, дякую за вихід, мені все сподобалось.

Не бійся якщо ти 1, бійся якщо ти 0.
 
weider1Дата: Пятница, 09.08.2013, 21:04 | Сообщение # 9
Зритель
Группа: Практик
Сообщений: 19
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
Мені теж все сподобалося!)
Що правда шкода що не було Пріста та Хантера!(
Та й Добрий не довго був з нами...
Чекаю з нетерпынням наступного виходу!)

Добавлено (09.08.2013, 21:04)
---------------------------------------------
Aske,почувався як завжди добре)
А от з Коляном щось дивне робилося :D

 
KoljanДата: Суббота, 10.08.2013, 17:40 | Сообщение # 10
Ветеран форума
Группа: Тролль
Сообщений: 306
Награды: 6
Репутация: 2
Статус: Offline
я просто більше прикалувався ніж завжди :D

Я ОБОЖАЮ ВАТНИКОВ, ХОТЯ САМ МЕЛКИЙ БАНДЕРОВЕЦ!!! )))
 
weider1Дата: Суббота, 10.08.2013, 20:32 | Сообщение # 11
Зритель
Группа: Практик
Сообщений: 19
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
:D
Відлякував духів)
 
Reent2000Дата: Понедельник, 16.09.2013, 17:37 | Сообщение # 12
Новичек
Группа: Практик
Сообщений: 2
Награды: 0
Репутация: 0
Статус: Offline
!

Сообщение отредактировал Reent2000 - Понедельник, 16.09.2013, 17:38
 
Форум » Группы выживальщиков в Киеве » Фото-отчеты и отчеты survival мероприятий в Киеве » Фотозвіт ДГО "Лиса Гора" 20-21.07.2013 (Вихід з елементами сталкерства. Розвідка закинутого об'єкту.)
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:
   пользователи за сегодня: