ЛЭП
|
|
Globalizator | Дата: Пятница, 15.03.2013, 12:24 | Сообщение # 1 |
Активист форума
Статус: Offline
| Идёте вы с друзьями по полю мимо линии электропередач - и тут после внезапного порыва ветра один из проводов обрывается и вскользь задевает вашего невезучего товарища, после чего тот падает на землю. Провод при этом висит рядом, слегка касаясь земли. Товарищ же не подаёт признаков жизни и не дышит, как вам удалось разглядеть стоя за несколько метров от него. Итак - ваши действия? Как будете приближаться, эвакуировать и реанимировать пострадавшего?
|
|
| |
grypych | Дата: Среда, 20.03.2013, 14:31 | Сообщение # 2 |
 Форумчанин
| Тут принципово писати не буду відповідь, так як знаю її на 100%. Працюю в енергокомпанії. Скажу лише одне, якщо лінія 10 кВ і вище, то реанімація вже буде не потрібна...
|
|
| |
Globalizator | Дата: Четверг, 21.03.2013, 08:19 | Сообщение # 3 |
Активист форума
| Допустим что мы этого не знаем и человека всё же можно спасти. Продолжаем?
|
|
| |
grypych | Дата: Четверг, 21.03.2013, 08:54 | Сообщение # 4 |
 Форумчанин
| Цитата (Globalizator) Допустим что мы этого не знаем и человека всё же можно спасти. Продолжаем?
повторюю, якщо лінія 10 кВ (10 000 В) і вище, без шансів врятувати... до речі, коли прийде БП то потрібно знати, як які лінії виглядають, бо теоретично там може бути напруга...
лінія 0.4 кВ:
лінія 10 кВ:
лінія 35 кВ:
лінія 110 кВ:
лінія 330 кВ:
лінія 750 кВ:
короче, чим більша гірлянда з ізоляторів, тим більша напруга.
все що вище 0,4 кВ (380В, 220В) строго рекомендую обминати десятою дорогою. Так як я працюю в енергетиці, то знаю про всі нещасні випадки, які стаються з персоналом і населенням. Пам'ятаю тільки один випадок, коли після 10кВ вижив монтер... і то він тільки схопив дугу, а не був вражений струмом... інвалід на все життя. Зазвичай при контакті 10кВ і вище - миттєва смерть. Правда на лініях 110 кВ і вище - там трошки по іншому, небезпечна відстань набагато більша тому торкнутись проводу можливості навіть не буде... дугу можна піймати за півтора метри
|
|
| |
Globalizator | Дата: Пятница, 22.03.2013, 09:53 | Сообщение # 5 |
Активист форума
| grypych, Прекрасная информация, спасибо!
Итак, берём в расчёт самый обычный провод в на линии в 0.4 киловатта. Нам-то что в таком случае делать надо? Или пусть лежит и помирает?
|
|
| |
grypych | Дата: Пятница, 22.03.2013, 19:51 | Сообщение # 6 |
 Форумчанин
| Я почекаю, поки ще хтось відпишеться.
Дам наводки:
1. Потрібно знати що таке крокова напруга (пошаговое напряжение - рос.) 2. Реанімація (штучне дихання, непрямий масаж серця) 3. Інструмент: жердина, ізольована штанга...
|
|
| |